Pressemeddelelser
Pressemeddelelser fra Høreforeningen
2024
- Foreninger på høreområdet slår sig sammen
Høreforeningen og Decibel fusioner 1. juni og står dermed som den centrale aktør på høreområdet. Under navnet Høreforeningen vil de to organisationer i fællesskab som én samlet forening arbejde for bedre vilkår for alle mennesker med høreproblemer og deres pårørende.
2023
- 1 ud af 5 erhvervsaktive har høreproblemer
Mange danskere i den erhvervsaktive alder har nedsat hørelse i større eller mindre grad. Det viser en ny rapport fra Vive. Mennesker med en del hørevanskeligheder arbejder i gennemsnit færre timer og deltager mindre i det sociale samvær på jobbet end normalthørende.
2022
- Nye alarmerende tal: Unge er omgivet af lyd og støj, men uvidende om risikoen for høreskader
Halvdelen af teenagerne i en ny undersøgelse tænker aldrig over, at de ved at udsætte deres ører for kraftig lyd eller støj kan ende med en høreskade senere i livet. - Høreforeningen slår alarm: Voldsom stigning i antallet af danskere der får tinnitus
Nye tal viser, at 777.000 danskere er ramt af tinnitus. Det er en stigning på 27 % siden 2017, og tinnitus er nu på 5. pladsen over de mest almindelige lidelser. Særligt bekymrende er stigningen blandt unge. - Nyt partnerskab for ’generation høreskade’ lanceres på Verdens Høredag 2022
Torsdag den 3. marts er det Verdens Høredag. En årlig mærkedag udnævnt af WHO, og i år er temaet forebyggelse af høretab. Særligt børn og unge ved meget lidt om, hvordan de passer på deres hørelse. Et nyt partnerskab tager en del af udfordringen op og lancerer på Verdens Høredag et stort treårigt forebyggelsesprojekt rettet mod danske børn og unge: ”Lyd på livet”.
2020
- Mundbind gør kommunikationen svær
Brug af mundbind giver mennesker med hørenedsættelse ekstra svære betingelser. Høreforeningen har derfor udviklet en række gode råd, der letter kommunikationen.
2019
- Tilgængeligt folketingsvalg, tak!
Mennesker med hørenedsættelse har brug for teleslynger, tekstning og taledisciplin for at følge med i den politiske debat op til folketingsvalget.
2018
- De fleste biografgæster har ikke noget imod undertekster på danske film
Biografforsøg viser, at kun få normalthørende bliver påvirket negativt at tekster - 600.000 danskere lider af tinnitus
Ny stor undersøgelse om danskernes sundhed viser stigning af danskere med tinnitus. - Er der hul igennem?
Høreforeningen markerer Verdens Høredag den 3. marts. Pas på din hørelse og få den testet, hvis du hører dårligt.
2017
- Folketinget diskuterer historisk lange ventetider på høreapparatbehandling
Ventetiderne på at få høreapparater er steget eksplosivt de sidste år. Nu bliver problemerne taget op på en forespørgselsdebat i Folketinget fredag den 15. december. - Invester i ører - og spar milliarder af kroner!
3. marts er Verdens Høredag. Høreforeningen har 5 bud på, hvordan man redder Danmark fra en voksende milliardudgift.
2016
- Er I klar til at passe på ørerne?
Roskildeeee! Højt lydtryk i flere dage skader ørerne - og skaden kan ikke repareres. Husk de gode råd fra Høreforeningen. - World Hearing Day 2016
WHO har i år udnævnt 3. marts til World Hearing Day. Høreforeningen opfordrer alle skoler til at bruge 15 minutter på hørelse. - Klart flertal vil gerne have tekster på danske biograffilm
Kun få generes af undertekster på danske biograffilm. Det viser en undersøgelse foretaget af Høreforeningen. Alligevel sker det yderst sjældent, at biograferne sætter tekster på danske film og hermed holdes op mod 800.000 danskere, der har svært ved at høre, ude af biografoplevelsen.