Fonde og legater

Her kan du se, hvilke fonde og legater du kan søge gennem Høreforeningen.

Fællesfonden

Fondens afkast uddeles til gavn for mennesker med hørenedsættelse og døvblevne i almindelighed og til den enkelte med hørenedsættelse og døvblevne i situationer og under forhold (herunder sygdom), hvor det ikke, fra offentlig eller privat side er muligt at opnå ønskeligt eller tilstrækkeligt tilskud.

Der uddeles årligt omkring 25.000 kr. til legatportioner, og der kan søges hele året. Der er ikke noget ansøgningsskema.

Jens Peter Jørgensen og hustru Ebba Jørgensens mindelegat

Fondens afkast uddeles i henhold til fundatsen fortrinsvis til fattige børn med hørenedsættelse fra Maribo og opland. Hvis dette ikke kan opfyldes, da skal midlerne komme børn med hørenedsættelse i hele landet til gode.

Der uddeles årligt omkring 35.000 kr til legatportioner, og der kan søges hele året. Der er ikke noget ansøgningsskema.

2630 Taastrup

Forskningsfondet til studier vedr. tunghørhed og døvhed

Forskningsfonden for Tunghørhed og Døvhed, oprettet 1976 er under afvikling. Restbeløbet vil gå til et phD projekt vedr. tinnitus hos mennesker med svær hørenedsættelse og døve. Der arbejdes på projektbeskrivelse.

Evt. interesserede ansøgere kan kontakte advokat Joachim Wengenroth via e-mail til: jw@kielberg.com

Ingeborg og Emanuel Jensens Mindelegat

Høreforeningen får tildelt legatportion, som kan søges til videnskabelig forskning indenfor Høreforeningens område. FU tager stilling til ansøgninger.

Betty Margrethe Pedersen, Nørre Nebel's Fond til støtte af Døvblevne patienter

Fonden har til formål at støtte døvblevne patienter primært fra tidligere Blåbjerg Kommune og herudover støtte formål i overensstemmelse med Høreforeningens formål. Der kan årligt udbetales legater af en samlet størrelse på i alt kr. 15.000. Legatet kan søges af enkeltpersoner og af foreninger eller sammenslutninger, der arbejder for opfyldelse af foreningens formål.

Fondation Juchum

Fondation Juchum har tildelt Høreforeningen et legat på 50.000 kroner, som skal gå til ældre, enlige medlemmer, der har behov for støtte.

Legatet uddeles i portioner på max 5.000 kroner.

Man kan ansøge om legatet, hvis man er

• medlem af Høreforeningen
  • ældre
  • enlig
  • økonomisk dårligt stillet

Ansøgningen skal indeholde en formuleret årsag til, at man søger legatet.

2630 Taastrup

Kurt Sørensens Fond til støtte for forskning til gavn for svagthørende og udvikling af produkter til svagthørende

Fondens formål er at støtte forskning og udvikling af nye produkter til mennesker med nedsat hørelse.

Ansøgninger sendes til:
Advokat Niels Hertzum Nissen
Kochsgade 31, 5000 Odense C

Eller pr. mail til nissen@adv-niels-nissen.dk

Det maksimale beløb til uddeling er 160.000 kr. om året. Ansøgningsfrist den 1. august 2017.