Høreproblemer

Acusticusneurinom

Acusticusneurinom er en godartet knude, der opstår i den interne ørekanal, der fører fra det indre øre til hjernen.

Der er ca. 50 danskere om året, der får konstateret et Acusticusneurinom. Man kender ikke årsagen til lidelsen. Selvom knuden er godartet, er problemet, at den kan vokse og i nogle tilfælde blive så stor, at den skubber til hjernenerver, hjernestammen og lillehjernen.

Symptomer

Symptomerne kan være lettere nedsat hørelse på det øre, hvor knuden sidder og ofte også ringen for øret. Svimmelhed og balanceproblemer kan også forekomme. Hvis knuden presser på ansigtsnerven, kan det give sitren eller følelsesløshed. Hovedpine, træthed og kvalme ses også.

Diagnosen stilles ved hjælp af scanning.

Behandlingsmuligheder

Hvis knuden vokser og bliver større end 20 millimeter, skal man overveje behandling. Tumoren kan enten bestråles, hvorved væksten hæmmes eller knuden kan opereres væk. Resultaterne med bestråling er lovende, dog har man ikke langtidserfaring med dette. Ved operation er man nødt til at fjerne hele det indre øre. Det betyder, at man mister hørelsen på det øre, knuden sidder, og balancen på den side forsvinder også. Derudover er der risiko for at påvirke ansigtsnervefunktionen.

Læs mere

svimmelhed.dk om acusticusneurinom
Netdoktor om acusticusneurinom
Dansk Acusticusneurinom Forening

Webdesign og udvikling / SYNERGI