Hjælpemidler

Trådløst udstyr

Et trådløst udstyr består af en sender og en modtager. Udstyret bruges ofte til at forbedre lytteforholdene i undervisningssituationer, hvor læreren har en sender med indbygget mikrofon - og eleven har en modtager, som opfanger signalet fra lærerens sender og overfører det til høreapparatet.

Der findes adskillige udgaver af trådløst udstyr, som sender på forskellige måder, herunder via bluetooth og FM-systemer. Fordelen er, at mikrofonerne kan retningsbestemmes, så de fokuserer på den talende og lukker for udenoms-støj. Man får lyden direkte ind i øret uden tab af lydstyrke grundet afstand. FM-anlæg sender på bestemte frekvenser.

Høreapparater kan have en lille FM-modtager indbygget i en audiosko, så man trådløst kan modtage signaler fra fx en håndmikrofon. FM-modtageren kan også sidde i en slynge, som man bærer om halsen.

I dag kan moderne høreapparater have en indbygget sender til trådløst udstyr.

 

På billedet ses et eksempel på et FM-anlæg med mikrofon og modtager. Foto: Comfort Audio

Streamer

En streamer er en fjernbetjening, du har om halsen, som via bluetooth kan forbindes til bl.a. mobiltelefon, computer og nogle tv-apparater. Det er ikke nødvendigt at have telespole i sit høreapparat for at benytte en streamer, men det kræver, at der er bluetooth i den genstand, du skal høre lyd fra.

Du får lyden direkte ind i dine høreapparater, hvilket giver en god taleforståelighed og mindsker baggrundsstøj. Du kan fx bruge en streamer i forbindelse med, at du hører musik eller fører en samtale i din mobiltelefon. Du kan også bruge den, hvis du vil høre musik, videoer eller anden lyd på computeren. Nogle streamere kan også tilkobles tv og justere lydstyrken i høreapparaterne.

 

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI