Hjælpemidler

Alarmanlæg

Mange mennesker med hørenedsættelse har ikke mulighed for at høre de almindelige alarmer som fx røgalarm, tyverialarm og babyalarm. Det kan derfor være nødvendigt med specielle udgaver af disse, som kan kobles til vibratorvækkeur, lyskaldeanlæg m.v. Når man har en hørenedsættelse bør man altid gøre naboer o.lign. opmærksom på, at man skal alarmeres specielt i tilfælde af brand og ulykker m.v.

Lyskaldeanlæg

For mennesker med kraftigt nedsat hørelse eller for døve er det vanskeligt/umuligt at reagere på dørklokke, telefon eller røgalarm. I disse tilfælde vil et pulserende lyssignal være en god hjælp. Signalerne forstyrrer ikke omgivelserne.

Lyskaldeanlæg

På billedet ses et lyskaldeanlæg som kan bæres med rundt i huset. Foto: Scantone

Vibratorvækkeur

For mennesker med et middel til svært høretab kan det være vanskeligt at høre et normalt vækkeur. Et vækkeur med vibrator og eventuelt stigende eller ekstra høj lydstyrke samt eventuel blinklampe kan være en god løsning. Man lægger apparatet under sin hovedpude - læg det evt. inde under hovedpudebetrækket, så du undgår, at det forskubber sig i løbet af natten.

Vækkeur med vibrator

På billedet ses et vækkeur, hvor vibratordelen lægges under hovedpuden. Foto: Scantone

Nogle vækkeure kan også kobles sammen med røgalarm eller babyalarm.

Døralarm

En almindelig dørklokke er svær at opfange for mennesker med høretab - og der kan derfor være brug for en ekstra kraftig dørklokke - og/eller en dørklokke med lysblink.
Det kan også være en mulighed at koble dørklokken til teleslyngen.

Baby alarm

Babyalarmen vibrerer, når barnet giver lyd fra sig. Den kan fx bæres i bæltet eller tilsluttes nogle vækkeure.

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI