Fyrværkeri og høreskader

Fyrværkeri og høreskader

Tinnitus og nedsat hørelse minder hver dag mange danskere om en nytårsfest, hvor støjen fra andres eller eget fyrværkeriet blev for meget for ørerne.

Når hørelsen har taget skade, er der ikke noget, man kan gøre for at reparere den igen. Støjskader som tinnitus eller nedsat hørelse følger en resten af livet. Og begge dele er meget ødelæggende for livskvaliteten.

Læs Julies historie

Læs om hvordan Mette, Joan og Jan fik ødelagt deres hørelse af fyrværkeri

Beskyt ørerne

Skaderne fra fyrværkeri er uoprettelige - men heldigvis er det nemt at beskytte sin hørelse. Med et par almindelige ørepropper til ca. 10 kr. er hørelsen godt beskyttet, hvis man i øvrigt er forsigtig og følger de almindelige gode råd for affyring af fyrværkeri.

Råd om affyring af fyrværkeri

Tinnitus og nedsat hørelse er typiske høreskader

Tinnitus er en konstant ringen eller brummen for ørerne, som er stærkt generende for den, der rammes. For mange bliver livskvaliteten forringet på alle områder: Søvn, karriere og samvær med familie og venner bliver påvirket. Nogle bliver invalideret af deres tinnitus. Læs mere om tinnitus

Det er en stor belastning, hvis man ikke kan høre, og dermed forstå, hvad andre siger. Det bliver svært at begå sig, selv blandt gode venner, og socialt samvær kan blive en belastning, som man undgår. Derfor fører nedsat hørelse ofte til social isolation. Læs mere om nedsat hørelse

Få mere viden

Fakta om fyrværkeri og hørelse

Fyrværkerikampagner

Love og regler om fyværkeri

 

 

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI