Høreklinikker

Høreklinikker

Høreapparatbehandling i det offentlige er helt gratis, til gengæld kan ventetiden på behandling være lang.

Gode råd før du besøger høreklinikken

Det er en god idé på forhånd at overveje, hvilke konsekvenser hørenedsættelsen har, og hvad det er for en hørehjælp, man har brug for. På den måde er det lettere at få det rigtige høreapparat helt fra starten. Se vores guide ved udlevering af høreapparat.

Hvad foregår der på høreklinikken?

På høreklinikken undersøger en audiolog - en ørelæge med yderligere speciale i hørenedsættelser - din næse og hals, og en audiologiassistent foretager en høreprøve. Man lytter til rene toner med forskellig frekvens og styrke, og man skal gentage ord og sætninger, der viser skelneevnen. Heraf fremkommer en såkaldt hørekurve og en skelnetest, som sammen med ens oplysninger om hørebehovet, skal danne grundlag for valget af høreapparat. Bed om at få en kopi af hørekurven og resultatet af skelnetesten.

Forskellige slags høreapparater

Det er vigtigt, at man har gjort sig tanker om, hvilket hørebehov man har. Der er mange typer høreapparater, og valget af apparat kommer an på høretab og lyttebehov. Men det er en god idé at spørge til mulighederne og afprøve flere forskellige. Det offentlige er forpligtet til at udlevere det bedst egnede høreapparat. Er der flere, der er lige egnede, skal man vælge det billigste. Her kan du se en oversigt over, hvilke apparater, du kan få inden for det offentlige.

Øreprop

På høreklinikken får man også taget aftryk til ørepropper, hvis man skal have et apparat med prop.

Vigtig instruktion

Efter nogle uger udleveres høreapparatet. I den forbindelse instrueres man i at betjene apparatet, rengøre det, skifte batterier mv. Til alle apparater findes en manual. Den manual udleveres ikke altid automatisk, så bed om at få den.

Særligt for førstegangs-brugeren kan det være vanskeligt at svare på spørgsmålet, om apparatet 'lyder godt'. Men det er muligt at vende tilbage til høreklinikken og få justeret det. Det kan sagtens være nødvendigt med en del justeringer. Læs mere om tilpasning af høreapparater.

Find din høreklinik

Puljeklinikker

Ventetider offentlige høreklinikker

Oversigt over hvilke høreapparater, der uddeles på de offentlige klinikker og puljeklinikker

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI