Nyt vejledningsmateriale: Studerende med funktionsnedsættelser

Høreforeningen har bidraget til det nye materiale fra Dansk Center for Undervisningsmiljø.

Nyt vejledningsmateriale: Studerende med funktionsnedsættelser


Hvilke udfordringer og behov har studerende med funktionsnedsættelse, og hvordan kan man som underviser bedst støtte?

Et nyt vejledningsmateriale udviklet af Dansk Center for Undervisningsmiljø giver svar. Høreforeningen har bidraget til teksterne om studerende med høretab og tinnitus.

47 funktionsnedsættelser 

Vejledningerne indeholder viden om 47 fysiske og psykiske funktionsnedsættelser, og de udfordringer og behov funktionsnedsættelserne kan medføre i studierelaterede kontekster. Vejledningen til de ansatte indeholder desuden anbefalinger til, hvordan man med fordel kan støtte studerende med funktionsnedsættelser. Vejledningen til studerende er blevet integreret i den digitale platform, minstudieplan.dk.

Se materialet her:

Vejledningsmateriale til ansatte
Pjece til ansatte
Pjece til studerende

Læs mere om projektet her.

minstudieplan.dk

Dansk Center for Undervisningsmiljø har også udviklet den digitale platform minstudieplan.dk. Det er et planlægningsværktøj til studerende på videregående uddannelser og er lancereret som en forsøgsordning.

Platformen kan give studerende et overblik over deres uddannelsesforløb, og man kan samtidig indhente viden om støttemuligheder og få indsigt i forskellige funktionsnedsættelser. Når man som studerende har oprettet en gratis bruger, kan man opbygge sin studieplan, dele studieplanen med en vejleder, en støtteperson eller andre, få notifikationer om vigtige datoer og samle relevante dokumenter – alt sammen med formålet om at skabe et mere sammenhængende uddannelsesforløb for studerende med funktionsnedsættelser ved at samle alt ét sted, men også ved at skabe et mere visuelt overblik.

For vejledere eller andre ansatte kan minstudieplan.dk fungere som en fælles visuel referenceramme, der kan facilitere vejledningssamtaler om eventuelle fremtidige dispensations- og støttebehov.

 

Lagt på 10. februar 2022

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI