DR dropper DVB-undertekster men forbedrer tekst-TV-undertekster

Undertekster på TV.

DR dropper DVB-undertekster men forbedrer tekst-TV-undertekster


Når du vil se danske programmer fra DR på dit TV, har du indtil for nylig haft to muligheder for at få undertekster på. Enten kan du slå dem til via tekst-TV eller har også har du kunne benytte de såkaldte DVB-undertekster, hvor man via en knap på fjernbetjeningen, slår teksterne til én gang for alle.

DR har fra 2. juni valgt kun at tilbyde undertekster via tekst-TV. Dette skyldes, at 70% af seerne bruger tekst-tv til at få undertekster på, og da det er dyrt at holde gang i to forskellige teknologier, har DR valgt at nøjes med tekst-TV. Til gengæld er der bedre kvalitet på vej i forhold til tekstning af direkte udsendelser.

Undertekster bliver synkrone med talen

Hvor der i dag er flere sekunders forsinkelse på undertekster via tekst-tv på DR's direkte udsendelser, vil teksterne til efteråret blive næsten synkrone med talen. Systemet skulle have været klar allerede den 2. juni, men projektet er desværre blevet forsinket med nogle måneder. Så de 30% af seerne, der indtil nu har benyttet DVB-tekster, vil altså opleve en forringelse, når de skifter over til tekst-TV-undertekster. Til gengæld vil alle brugere opleve en forbedring til efteråret.

Se hele nyheden her på DR's hjemmeside.

Se hvordan du får undertekster på via tekst-TV.

Lagt på 10. juni 2020

Webdesign og udvikling / SYNERGI