Uddannelse
Der er mange muligheder for støtte til dig, der er eller skal i gang med en uddannelse.
Ind imellem kan det virke vanskeligt, uoverskueligt eller ligefrem umuligt at gennemføre en uddannelse med nedsat hørelse. Heldigvis har du mange muligheder for at få støtte til at gennemføre din uddannelse. Inden studiestart kan du få vejledning til studievalg, og under studiet er der mulighed for økonomisk støtte, hjælpemidler, vejledning og tolkning. Læs også om Specialpædagogisk støtte (SPS).
Kontakt en specialkonsulent
Hvis du er i tvivl om dine rettigheder og muligheder, kan du kontakte en specialkonsulent, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken støtte du har brug for. Hvis du er under 25 år, kan du også kontakte Ungdommens Uddannelsesvejledning.
Uddannelsesguiden
Få mere information om uddannelse, voksen- og efteruddannelse samt job og arbejdsmarkedsforhold i Danmark på UddannelsesGuiden.
Her kan du også chatte med en eVejleder, hvis du har et konkret spørgsmål.
Rækværk
Rækværk er navnet på en række studenternetværk for studerende med forskellige former for handicap, diagnoser og kroniske sygdomme. Rækværkene er 100 % studenterdrevne. Hos Rækværk kan du få:
- Sparring vedrørende handicaptillæg og SPS
- Gode fifs vedrørende studie i udlandet og praktik
- Sparring vedrørende gruppearbejde og samarbejde med de andre studerende
- Gode råd og fif til lektielæsning
- Hvornår skal man fortælle om sit handicap - eller skal man det?
- Faglige diskussioner
- Sociale arrangementer
Læs mere om Rækværk og find dit lokale Rækværk på netværkets Facebookside.
Handicappede Studerende & Kandidater
HSK (Handicappede Studerende & Kandidater) arbejder for at synliggøre og løse de problemer, personer med handicap har på uddannelsesområdet og arbejdsmarkedet. Medlemmerne er studerende og kandidater med handicap.
Tips til undervisere
Underviser du en studerende med hørenedsættelse? Bliv klogere på, hvordan du kan være med til at sikre det bedst mulige udbytte af undervisningen.