Tre udvalg søger flere kræfter

Tre udvalg søger flere kræfter

Børneudvalget, CI-udvalget og Døvblevne- og tolkebrugerudvalget søger nye udvalgsmedlemmer.

Døvblevne og tolkebrugerudvalget

Er du døvbleven, svært høreudfordret eller CI-bruger, og behersker du totalkommunikation, samt er tolkebruger?

Hvis du er samarbejdsvillig og er interesseret i udvikling af skrivetolkning, tale til tekst og Microsoft Translate, og samtidigt har lyst til at:

  • Være aktiv til at planlægge og arrangere stævne.
  • Hjælpe med at lave spørgeundersøgelse.
  • Svare på brugernes spørgsmål i vores gruppe på Facebook.
  • Deltage i møder 3-4 gange om året, hhv. fysiske- og Teams-møder. 
  • Være samarbejdspartner med relevante udvalg og lokale høreforeninger.

Læs mere om udvalget her.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte ordførende Trine Lindhardt Gaarsdahl, Døvblevne- og tolkebrugerudvalget, via mailadresse: doevblevneudvalg@hoereforeningen.dk eller trinelindhardtgaarsdahl@gmail.com.

Børneudvalget

I Børneudvalget søger vi en ny frivillig, der har lyst til at blive en del af vores arbejde for at skabe lige muligheder for børn med høretab. Børneudvalget består af 7 medlemmer (den tidligere bestyrelse i Decibel), som alle er forældre til børn med høretab. Vi arbejder for:

  • At sikre bedst mulige vilkår for børn med høretab ved at skabe optimale muligheder for, at børn med høretab får en så god hørelse, at de kan få mulighed for en alderssvarende talesproglig og social udvikling - eller den bedst mulige udvikling ud fra det enkelte barns ressourcer og forudsætninger.
  • At udvikle dialogen og netværket mellem familier med børn, der har et høretab og blandt børnene selv – bl.a. ved at arrangere familiekurser, netværksaktiviteter og andre indsatser på området.
  • At børn med høretab og deres familier i videst muligt omfang modtager vejledning og rådgivning i forhold, der vedrører høretab.
  • At der skabes og formidles viden om at leve med et høretab som barn – til forældre, til børnene selv, til professionelle omkring gruppen af børn med høretab og beslutningstagere samt fremme forståelsen for høretab i det omgivende samfund.

Vi leder efter dig, som har indgående kendskab til hverdagen i familier med børn med høretab og de udfordringer, det kan medføre – enten fordi du selv er forælder til et barn med høretab eller på anden vis har høretab hos børn tæt inde på livet. Du brænder for et eller flere af børneudvalgets fokusområder netværk, viden og indflydelse og har lyst til at arbejde med at understøtte dialogen blandt børnefamilier i Høreforeningen. Du vil gerne være med til at bygge bro mellem Børneudvalget og andre frivillige i Høreforeningens lokalafdelinger, f.eks. ved at bidrage aktivt til at planlægge aktiviteter i samarbejde med andre frivillige samt medarbejdere fra sekretariatet.

Du skal have tid og lyst til at deltage i vores udvalgsmøder ca. hver anden måned, både virtuelle og fysiske, og til at bidrage aktivt til opgaveløsning mellem møderne. Det er en fordel, hvis du bor i Region Midt eller Region Nord, da udvalget er stærkest repræsenteret i de øvrige regioner.  Det er et krav, at du er (eller bliver) medlem af Høreforeningen.

Læs mere om udvalget her

Er du interesseret eller vil du gerne bare høre mere, så skriv til os på: boerneudvalg@hoereforeningen.dk.

CI-udvalget

Er du CI-bruger og har du lyst til at hjælpe mennesker med cochlear implant?  

Der er fortsat plads til forbedringer på CI-området, bl.a. ønsker Høreforeningen kliniske retningslinjer for operation, herunder for hvornår man er kandidat til operation. Ligeledes er der stor forskel i landet på, hvornår man kan få fornyet sin processor.

CI- udvalget følger med i udviklingen og forskningen på området og laver arrangementer til udbredelse af viden og netværksdannelse for CI-brugere, pårørende samt kandidater til CI.

Vi mangler dig til det spændende arbejde!

Læs mere om udvalget her

Kontakt os på mail@hoereforeningen.dk eller tlf. 36 38 75 42.

 

Lagt på d. 21. august 2024.

Webdesign og udvikling / SYNERGI