Ny teknologi afløser app'en Mobilvarsling

Snart bliver vi automatisk advaret om ulykker og katastrofer via mobiltelefonen.

Ny teknologi afløser app'en Mobilvarsling


I løbet af 2022 indføres et nyt varslingssystem i Danmark, hvor man via sin mobiltelefon automatisk advares om større ulykker og katastrofer, hvis man befinder sig i et område, hvor der er fare på færde.

Advarslerne sendes via telemaster ud til alle mobiltelefoner, der befinder sig i det berørte område. Uanset om man har nedsat hørelse eller ej, og uanset om man er bosiddende i området eller blot på besøg.

Kræver intet af brugeren

Den nye varsling vil minde om en sms-besked på telefonens låseskærm, men advarslerne fra myndighederne får både egen lyd og egen vibration, så det ikke bliver muligt at forveksle dem med sms-beskeder.

Teknologien bag, er den såkaldte ”cell broadcast”, der har flere fordele end en sms-løsning: Varslingen kommer automatisk, borgerne skal ikke tilmelde sig, registrere sig eller downloade noget.  

Myndighedere indsamler ikke data om modtagernes telefoner og placering, når en advarsel udsendes. Varslingerne er heller ikke mulige at videresende eller ændre og er dermed svære at forfalske.

Cell broadcast-beskeder er desuden hurtigere at udsende end sms-beskeder.

App’en Mobilvarsling udgår

Når det nye system er indført vil Beredskabsstyrelsens app Mobilvarsling udgå, da den ikke længere er nødvendig.

Den nye mobilbaserede varsling bliver et supplement til de eksisterende varslingskanaler, som myndighederne bruger, når befolkningen skal advares om ulykker og katastrofer, som fx varslingsbeskeder på tv, i radioen og andre medier samt sirenevarslingssystemet.


Kilde: Beredskabsstyrelsen og Forsvarsministeriet

Lagt på: 19. maj 2022

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI