Corona: Pas på tricktyve og svindel på nettet

Politiet advarer om svindel og misinformation.

Corona: Pas på tricktyve og svindel på nettet

Politiet advarer om tricktyve, som i disse dage banker på døre og lader som om, de kommer fra Sundhedsstyrelsen. Der har været otte tilfælde i alt, der ikke har forbindelse med hinanden, hvor tricktyvene har skaffet sig adgang til særligt ældre borgeres hjem for at stjæle værdigenstande.
Sundhedsstyrelsen sender ikke medarbejdere ud til private, og det er vigtigt, at man ikke under nogen omstændigheder lukker fremmede ind i sit hjem.

Pas også på svindel på nettet

Politiet advarer også mod falske mails, hjemmesider og sms'er, som forsøger at slå plat på coronavirus /covid-19 ved at lokke personlige oplysninger ud af virksomheder og bekymrede borgere.

Politiet er opmærksomme på en række falske hjemmesider, mails og sms'er, som under dække af at være fra Sundhedsstyrelsen, forsøger at lokke CPR-nummer eller NemId log-in ud af borgere. Derfor opfordrer politiet til, at man forholder sig kritisk til hjemmesider, apps eller mails, hvor man bliver bedt oplyse CPR eller logge ind med personlige oplysninger. Som hovedregel skal du ikke logge ind steder, hvor du ikke normalt logger ind.

Gode råd:

  • Skift dit NemID-login til at være et andet end dit cpr. nr på nemid.nu
  • Videregiv ikke fortrolige oplysninger i e-mails, på sms, på sociale medier eller over telefonen.

Misinformation

Udover svindel-mails og -hjemmesider florerer der også en lang række rygter og misinformationer på nettet i forbindelse med coronavirus/covid-19. Du sikrer dig mod forkert eller misforstået information ved kun at opsøge bekræftet myndighedsinformation - og det finder du i Danmark på myndighedernes fælles hjemmeside www.coronasmitte.dk

På siden samles bekræftede informationer om coronavirus /covid-19 fra ministerier, styrelser og andre myndigheder, og det er her, du skal søge dine oplysninger.

Lagt på 19. marts 2020

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI