Guider og bisiddere

Ungeguider

En ungeguide er i 20’erne og har høreapparat eller Cochlear Implant. Ungeguiderne holder oplæg om, hvordan det er at være ung og have nedsat hørelse. Med udgangspunkt i relevante spørgsmål og dilemmaer taler ungeguiden fx om:

• Hvordan var det at være den eneste på skolen med høreproblemer?
  • Hvordan fortæller man sine omgivelser, at man har høreproblemer?
  • Hvad har de gjort for at håndtere deres høretab?

Oplæg for alle

Ungeguiden kan holde oplæg på en skole, fx i en klasse med et barn med høretab, lærere, pædagoger, forældre, for børn og unge med høretab og deres forældre.

Alle oplæg bliver tilrettelagt i samarbejde med jer.

En ungeguide rådgiver ikke i personsager, men henviser til det offentlige system og Høreforeningens vejledning.

Hvem er ungeguiderne

Høreforeningens ungeguider er blevet uddannet til at holde oplæg om et liv med nedsat hørelse og har forskellige grader af høretab, erfaringer og uddannelse/job. Ungeguiderne er bosat over hele landet.

Kontakt til en ungeguide

Det er gratis at få en ungeguide ud og holde oplæg, dog skal der betales for transport. Du skal booke ungeguiden gennem Høreforeningens sekretariat. Ring på telefonnummer 36 75 42 00 eller send en mail til ungeguide@hoereforeningen.dk

Vær opmærksom på, at en ungeguide også kan bookes sammen med en anden ungeguide. Du kan også booke en ungeguide sammen med en høreguide.

Se en video om vores ungeguider her:

Mød vores ungeguider:

Agnete

Odense

Jeg er blevet ungeguide, fordi jeg gerne vil ud og fortælle min historie som høreapparatbruger. Jeg fik høreapparat, da jeg var 7 år og husker det som det mest fascinerende pludselig at kunne høre fuglene udenfor, klokken der ringede ind efter frikvarter, og at jeg kunne følge med i, hvad de andre børn snakkede om.

Marie

Aarhus

Jeg er psykologistuderende. Som 16-årig blev jeg døv på mit højre øre og fik tinnitus med oven i hatten. Som ungeguide kan jeg bidrage med personlig erfaring om pludseligt høretab, tinnitus og lydfølsomhed i ungdomsårene hvor identitet, venner og studie gerne skal gå op i en højere helhed.

Nikolaj

Horsens

Jeg er ved at uddanne mig til elektriker, og så bruger jeg høreapparat. Jeg er ungeguide, fordi jeg mener, at jeg kan hjælpe andre unge via mine egne erfaringer med nedsat hørelse. Jeg har generelt en positiv holdning til mit handicap, som jeg ønsker at give videre.

Karina

Odense

Jeg er dobbeltsidet CI-bruger. Til hverdag studerer jeg audiologi, og jeg har derfor en bred viden og interesse for alt, hvad der handler om høretab. Jeg sætter stor pris på at være frivillig, og udover at være ungeguide er jeg også formand for Høreforeningens ungdomsudvalg.

Frederiksberg

Jeg er blevet ungeguide, fordi jeg gerne vil hjælpe andre igennem nogle af de udfordringer, som jeg selv har stået med pga. min hørenedsættelse. Mit oplæg har fokus på forskellen mellem at være handicappet og at have et handicap.

Mie

Charlottenlund

Jeg bruger høreapparat på mit højre øre og CI på mit venstre. Jeg fik høreapparater som 5-årig og blev CI-opereret som 24-årig. Jeg er ungeguide i Høreforeningen, fordi jeg mener det er vigtigt at give normalthørende et indblik i, hvilke udfordringer der er forbundet med et høretab og for at give unge med høretab noget at relatere til, så de ikke føler, at de står alene.

Katrine

Aalborg

Jeg læser til lærer. Mit høretab er medfødt, og i 2009 faldt hørelsen på mit højre øre, derfor fik jeg CI. I julen 2017 fik jeg CI på det andet øre. Af erfaring ved jeg, at oplysning og viden om høretab, skaber forståelse og accept.

Aalborg

Jeg læser Matematik-Teknologi, og så bruger jeg høreapparater. Jeg har valgt at blive ungeguide, da jeg gerne vil vise, at man godt kan være ung og bruge høreapparater. Særligt interesserer jeg mig for, hvordan man bedst muligt får præsenteret sit høretab. Mit høretab er medfødt.

Caroline

København

Jeg er CI-bruger og har planer om at læse til pædagog. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med høreproblemer. Vise verden, at vi kan noget, og at vi står sammen om det at have høreproblemer.

Christine

Arden

Jeg har haft høreapparater på begge ører, siden jeg var 4 år, og mit høretab er medfødt. Jeg har valgt at være ungeguide for at fortælle andre om, hvordan det er at være ung og have et høretab. Jeg vil gerne hjælpe andre børn og unge til bedre at acceptere deres høretab.

Nanna

Aarhus

Jeg er ungeguide, fordi jeg selv har mærket, hvor stor en forskel det gør, når andre har modet til at åbne op og tale ærligt om deres høretab. Det vil jeg gerne give videre. Jeg blev for snart 4 år siden døv på mit højre øre og bruger cross-høreapparater.