Rundvisning i Sct. Catharinæ Kirke og Kloster

Arrangør: Vejen Lokalafdeling

Kl. 19-21

Vi mødes ved Catharinæ Kirke hvor guide Sven Pedersen vil føre os rundt i Sct. Catharinæ Kirke og Kloster som blev grundlagt i 1228 som et tiggermunkekloster af dominikanerne - i Danmark kaldet Sortebrødrene. Den nuværende kirke er fra 1400-årene og den tredje på stedet. Efter reformationen i 1536 blev kirken sognekirke, mens klosterfløjene tjente som hospital. Kirken stod foran en sammenstyrtning, da den i 1920’erne blev reddet ved en enestående aktion, hvor man som sidste udvej bogstaveligt talt skar den fri af jorden, satte den på rækkevis af donkrafte og stille tippede den i lodret position.

Gennem kirken er der adgang til den smukke klostergård. Nyd den fredfyldte stemning helt afskåret fra omverdenen, vi besøger også klosteret.

Sct. Catharinæ Plads har i midten et brøndanlæg med klostrets værnehelgen Sct. Catharinæ af Alexandria.

Der vil være skrivetolke og der bliver udleveret monitorer så hørehæmmede kan følge med på skærmen, samt der vil blive udleveret Teleslyngeudstyr.

Det koster 20,- at deltage som betales på dagen.

Tilmelding er nødvendigt og skal ske senest tirsdag den 19. maj. til Hans Chr. Schack mail: mail@hcschack.dk  tlf. 21 77 99 66 gerne SMS.

Se invitation

20.05.2022 19:00 Sct. Catharinæ Kirke, Sct. Catharinæ Plads 4, 6760 Ribe
Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau