Verdens Høredag: Henrik Strube, musiker og forfatter. Tinnitus og høretab

Man behøver ikke finde sig i at høre dårligt

Henrik Strube

 

Hvad fik dig til at få undersøgt din hørelse?

Efter at have spillet rockmusik i mange år, opdagede jeg en susen i højre side af hovedet. Det var i den forbindelse, at jeg søgte læge. Her blev jeg klar over, at jeg havde fået tinnitus. Jeg fik også konstateret let nedsat hørelse. Senere, i forbindelse med mit arbejde med at udbrede kendskabet til at passe på sin hørelse, fik jeg flere andre høreprøver, som viste, at høretabet var vokset.

Hvad har dit udbytte været?

I første omgang at få en forklaring på hvad min tinnitus var, og at prognosen var god. Det var i sig selv en lettelse. Og så satte det mig i gang med selv at begynde at studere, hvad man selv kunne gøre for at passe på sin hørelse. Det blev også titlen på min første bog “Pas På Ørerne”, og det er mange af de faktorer, jeg kommer ind på i de mange foredrag, jeg har holdt.

Vil du opfordre folk til at få undersøgt deres hørelse, hvis de har mistanke om at høre dårligt? 

I DEN grad! Hørelsen er så vigtig en sans i vores hverdag og i vores sociale liv. Og man behøver ikke, at finde sig i at høre dårligt. I dag er de teknologiske fremskridt indenfor høreapparater så langt, at mange mennesker vil kunne få et rigere socialt liv med dem. Både i arbejdslivet og det liv udenfor. Dårlig hørelse kan føre til isolation og ensomhed, fordi man kommer til at føle sig udenfor, når man ikke kan følge med i samtaler og almindeligt, socialt samvær.

Dette interview er produceret i anledning af Verdens Høredag 3. marts. Læs mere om Verdens Høredag.

 

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau