Sådan tackler du julens arrangementer

Gode høre-råd til juletiden

Sådan tackler du julens arrangementer


December måneds mange sammenkomster, kan være lidt af en prøvelse for mennesker med hørenedsættelse. Mange mennesker, der taler i munden på hinanden, skramlen med bestik og måske også dårlig akustik krydret med lidt julemusik i baggrunden kan trække store veksler på energien, fordi man skal anstrenge sig meget for at følge med i samtalerne.

Det behøver dog ikke at være en plage at deltage i sociale arrangementer. Med nogle forskellige taktikker og ved at være åben omkring din situation, kan du få større glæde ud af sammenkomsterne og komme mindre træt hjem:

  • Læg strategier for dagen. Fx at du kan gå ind i et andet, roligere rum og tage en snak med en enkelt person.

  • At tale meget er et greb, nogle mennesker med hørenedsættelse anvender, så de ikke skal lytte så meget. Men er du ikke en centrum-søgende person, kan en strategi også være at læne dig tilbage og nyde blot at være sammen med din familie.

  • Husk venligt dine omgivelser på dine høreproblemer. De glemmer det helt naturligt hurtigt i deres julehygge-iver.

  • Bed folk se på dig, når de taler til dig. Og gerne tydeligt og i et roligt tempo.

  • Find eventuelt et par allierede, der kan være med til at huske resten af selskabet på, at du skal kunne følge med. En julemiddag kan blive dejlig rolig og nærværende, hvis en taler ad gangen.

  • Afstem forventningerne om dagen med din partner, inden I tager afsted, så I kender hinandens ønsker, og du fx ikke venter fem timer på at komme hjem, efter du er blevet flad.

 
Se også: Lev godt med en hørenedsættelse


Lagt på 12. december 2018

 

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau