Nyt stort center for hørelse og balance på Rigshospitalet

Region Hovedstaden samler al specialiseret behandling.

Nyt stort center for hørelse og balance på Rigshospitalet

Til næste sommer kommer al specialiseret behandling for mennesker med dårlig hørelse og svimmelhed i Region Hovedstaden til at foregå på Rigshospitalet. Her ser Center for Hørelse og Balance nemlig dagens lys. En donation på 40 mio. kr. fra William Demant Fonden har gjort det muligt at etablere det nye center, hvor regionen kan samle de dygtigste fagfolk på området og tilbyde patienterne den bedst mulige behandling.

"Jeg er meget glad for, at det er lykkes at få fokus på den ellers noget oversete patientgruppe, der har hørenedsættelse eller lider af svimmelhed. Denne gruppe udgør samlet set nok en af det største grupper af patienter i Danmark og vil med fokus og forskning kunne få forøget livskvalitet. Derudover er det i samfundets store interesse, at gruppen er velfungerende ligesom forskning, knowhow  og innovation vil gøre Danmark rigere", siger Mads Klokker, klinikchef på Øre-næse-halskirurgisk og Audiologisk Klinik ved Rigshospitalet.

På centeret vil man kombinere daglig behandling med intensiveret forskningssamarbejde, og med et totalbudget på omkring 130 mio. kr. bliver det muligt for Center for Hørelse og Balance at skabe forbedrede patientforløb og foretage forskning på højt internationalt niveau.

Det er borgere med komplicerede audiologiske forløb, der kan nu frem til muligheden for en samlet kirurgisk og ikke-kirurgisk behandling i det nye center, samtidig med at de kan få glæde af dansk læge- og ingeniørkunst inden for medikoteknisk forskning.

Høreforeningen mener også, at det nye center er en rigtig god nyhed:
"Det er fantastisk, at vi i Danmark med denne nye mulighed kan være med til at bringe audiologien tilbage i eliten inden for attraktive forskningsområder. Vi håber, at mange patienter får glæde af det nye center, og at man undgår lang ventetid", siger landsformand Majbritt Garbul Tobberup.

Center for Hørelse og Balance skal indrettes i 2.200 kvm store lokaler i Nordfløj 2, som er sidste etape af det nye hospitalsbyggeri på Rigshospitalet. 

Lagt på 27. juni 2019

 

 

 

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau