Medieforliget må ikke stille mennesker med høretab ringere

Høreforeningen afsluttede i går en møderække med politikere om medieforliget.

Medieforliget må ikke stille mennesker med høretab ringere

Sammen med Danske Døves Landsforbund har Høreforeningen i den seneste tid holdt en række møder med forskellige medie- og kulturordførere i forbindelse med forhandlingerne om det kommende medieforlig.

I går kom turen til Dansk Folkepartis Morten Marinus og Alex Ahrendtsen. Høreforeningen havde blandt andet ønsker om 100% tekstning på både DR og TV2, og Danske Døves Landsforbund fremførte blandt andet ønsket om mere tegnsprogstolkning på begge tv-stationer.

Dansk Folkeparti stillede sig positive over for ønskerne, også selvom der tales om besparelser på DR og evt. privatisering af TV2. Budskabet var, at der fortsat bør være en forpligtelse til, at de danske programmer er tilgængelige for mennesker med kommunikationshandicap, herunder mennesker med høretab og døve.

Lagt på 8. februar 2018