Hvad gør jeg hvis mit høreapparat går i stykker?

Se hvilken hjælp du kan få fra din høreklinik under corona-nedlukningen.

Hvad gør jeg hvis mit høreapparat går i stykker?


Selvom alle høreklinikker pt. har lukket grundet situationen med coronavirus, er det stadig muligt at få hjælp i akutte situationer de fleste steder. Vi har her samlet informationer om, hvordan du skal forholde dig, hvis dine høreapparater fx går i stykker, du mister dit apparat eller du har et andet akut problem.

De offentlige høreklinikker


Region Nordjylland:

For Aalborg Universitetshospital samt lokalklinikkerne i Thisted, Hobro og Hjørring gælder: Hvis høreapparatet er gået i stykker, og det er mindre end 4 år gammelt, skal man sende det til producenten som vanligt. Drejer det sig om ørepropper, har man mistet sit apparat eller har man en anden problematik skal man ringe eller skrive til høreklinikken:
Aalborg
Thisted
Hobro


Region Midtjylland:

For CFK - Herning gælder: Hvis dine høreapparater er gået i stykker, skal du sende dem til reparation hos producenten som vanligt. Hvis du har et andet akut problem, kontakt da CFK, der vil forsøge at hjælpe bedst muligt:
CFK - Herning

For Holstebro og Viborg gælder: Her sidder de klar ved telefonerne og vejleder og yder hjælp ud fra den konkrete situation:
Holstebro
Viborg


For Aarhus Universitetshospital samt lokalklinikkerne i Aarhus, Randers og Horsens gælder: Hvis høreapparatet går i stykker, skal det sendes til producenten. Mister man sit apparat, eller har man et andet akut problem skal man ringe eller skrive til høreklinikken:
Aarhus Universitetshospital
Aarhus Lokalklinik
Randers Lokalklinik
Horsens Lokalklinik

De kommunale høreteams har lukket for besøg, men fra høreteamet i Aarhus oplyses det, at  medarbejderne arbejder hjemme og har åben telefon alle hverdage mellem kl. 8-9. Tlf.: 87 13 34 57 / 89 40 10 85 / 87 13 35 93. Derudover tilbydes Drive in  reparation af høreapparater (små-reparationer). Læs mere om, hvordan Drive In reparationer foregår.

Region Syddanmark:

For Esbjerg gælder: Der er åbent for rådgivning dagligt på tlf. 79 18 27 96 mellem kl. 9-13. De har en tekniker siddende, der laver småreparationer. Man kan enten sende det ind pr. post eller aflevere det i en postkasse ved sygehuset. Hvis nødvendigt henviser de til, at man sender det til producent. 
Esbjerg

For Vejle gælder: Man kan ringe på tlf. 76 36 20 00 – spørg efter Høreklinikken. De har en tekniker til akutte ting i tidsrummet 9-12. Slibning af propper og evt. udlevering af høreapparat, hvis det er mistet. Har de ikke noget på lager, bestiller de hjem. Hvis høreklinikken ikke kan klare problemerne med et høreapparat, bedes folk henvende sig til producenten, hvis deres apparater er under 4 år gamle.
Vejle 

For Odense Universitets Hospital gælder: Man kan ringe på tlf. 65 41 25 36 mellem kl. 8-15 for rådgivning.
Odense                  

For Sønderborg gælder: Høreklinikken i Sønderborg og satellitterne i Vojens og Tønder er lukkede. Se info ift. reparation af høreapparater:
Sønderborg

Region Sjælland:

For Køge gælder: De behandler stadig akutte patienter. Kontakt dem via telefon eller e-mail, hvis du har et akut behov.
Køge

For Slagelse og Nykøbing Falster gælder: Hvis der ikke er liv i høreapparatet skal man sende det til producenten, hvis apparatet er under 4 år gammelt. Man kan fortsat ringe og skrive til høreklinikken og få en vejledning, hvis man er i tvivl om, hvad man skal gøre. Hvis man har mistet sit høreapparat,  kan man få tilsendt et lånehøreapparat, som vil blive indstillet efter ens seneste hørekurve. Høreklinikken har ingen fysisk betjening pt. og kan heller ikke foretage reparationer.


Region Hovedstaden:

For Gentofte gælder: Klinikken er lukket, men se info her ved akutte  behov:
Gentofte

Bemærk, at klinkken kun har børneaudiologi og specialområder såsom CI og BAHS.

For Bispebjerg gælder: Klinikken er lukket, men se info her ved akutte  behov:
Bispebjerg

For Hillerød gælder: Klinikken er lukket, men kan kontaktes via telefon eller e-mail:
Hillerød

For Bornholm gælder: Normalt kan man møde op inden for ekspeditionstiden og få fejlsøgt sit høreapparat. Småreparationer klares på stedet, og ellers sender klinikken apparatet til reparation hos producenten. Men da høreklinikken pt. er lukket, kan man i stedet ringe og blive vejledt over telefonen. Hvis man ikke kan klare problemet selv, skal man sende apparatet til producenten. Høreklinikken kan lægge kuverter med porto ud samt batterier og smådele. Borgeren kan afhente dette på høreklinikken uden fysisk kontakt. Låneapparater er også en mulighed, fx ved mistet apparat.
Bornholm


Puljeklinikker

Puljeklinikkerne  har kun åbent for akutte tilfælde. Kontakt din puljeklinik for nærmere info. Find kontaktinfo her:
Region Sjællands puljeordning
Region Hovedstadens puljeordning
Region Nordjyllands puljeklinik


De private høreklinikker

De private høreklinikker har lukket, men flere har mulighed for akut hjælp service. Se mere info her:

Audionova
Din Hørespecialist
Audika
Dansk Hørecenter

Find kontaktinfo til de øvrige private høreklinikker på audiologi.dk


Øvrige

Widex Servicecenter er lukket for besøgende. Høreapparater der skal til reparation, skal sendes med post. Se mere her.

Signia oplyser, at Signia og Rexton høreapparater fortsat kan repareres ved indsendelse med post til deres servicecenter i Odense.

Det er Høreforeningens opfattelse, at de øvrige producenter også reparerer som vanligt, men der er pt. ikke mulighed for personligt fremmøde.


Lagt på 25. marts 2020Webdesign og udvikling / SYNERGI