Grønlandske børn med høreproblemer får ikke god nok hjælp

Ny undersøgelse viser, at problemet er større end antaget.

Grønlandske børn med høreproblemer får ikke god nok hjælp


Grønlandske skolebørn har verdensrekord i høretab pga. af en høj forekomst af kronisk mellemørebetændelse. En ny undersøgelse, HBSC Skolebørnsundersøgelsen, viser nu, at problemerne er større, end forskningen hidtil har vist. Ud af 1851 grønlandske skolebørn svarede 13%, at deres høretab gjorde det svært for dem at følge med i skolen. 

I en interviewundersøgelse fra Ilisimatusarfik og Københavns Universitet fortalte grønlandske forældre, at de ikke oplevede, at behandlingen hjalp på deres børns høreproblemer. Forældrene kunne også fortælle om, hvordan høreproblemerne ikke kun påvirkede børnene i skolen, men hele familiens sociale liv.

Undersøgelserne skal præsenteres ved den sundhedsfaglige konference Nunamed i oktober 2019.

- Håbet er, at det grønlandske sundhedsvæsen og politikere vil tage fat på dette problem, som er helt særligt for Grønland. Der findes behandlingsmuligheder for flere af øreproblemerne, men de tilbydes ikke aktuelt i Grønland. Forebyggende indsatser er ikke iværksat, og skolelærere og familier i Grønland kender ikke til omfanget eller håndteringen af høretab, siger Ramon G. Jensen fra, som er øre-næse-hals specialist på Rigshospitalet til avisen Sermitsiaq.AG.

Kilde: Sermitsiaq.AG.

Lagt på 18. juni 2019

 

 

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau