Fine tekster på Betty Nansen Teater

Forestilling testet i aftes

Fine tekster på Betty Nansen Teater

Høreforeningens formand Majbritt Garbul Tobberup testede i aftes tekstningen på Betty Nansens Teaters forestilling 'Dekalog'.

Tekstningen foregår via en app på mobiltelefonen, hvor teksterne kommer efterhånden som skuespillerne siger replikkerne.

- Jeg må sige, at jeg er positivt overrasket. Jeg ville aldrig have kunne følge denne forestilling uden teksterne, siger Majbritt.

 

Teksterne kommer i farve på sort baggrund, så man ikke generer andre gæster med lys fra mobiltelefonen. Flere andre gæster i salen brugte tekst-muligheden.

- Det var let at forstå, hvordan man skulle bruge teksterne, og de kørte bare af sted i flere farver, så man kunne skelne skuespillernes replikker fra hinanden. Det var rigtig godt. Nogle gange kom teksterne lidt for tidligt eller sent, men overordnet set var teksterne meget brugbare. På en skala fra 1-10 vil jeg give dem 8, siger vores landsformand.

 

Gik ikke i pausen

'Dekalog' er en 2,5 time lang, intens forestilling med dygtige skuespillere som Bodil Jørgensen og Flemming Enevold, som har fået flotte anmeldelser. Teksterne gjorde det muligt for Majbritt at se hele stykket.

- Tidligere ville jeg være gået i pausen. Det er utroligt dejligt, at Betty Nansen vælger at tekste så mange forestillinger og gør meget ud af at oplyse om det. Jeg håber, mange med behov for tekster vil støtte op om forestillingerne, fordi de gør det for os med høreproblemer, siger hun.

Som gæst får man inden forestillingen en mail, hvor man oplyses om tekstmuligheden og hvordan man bruger den. Betty Nansen havde store bannere i foyeren, der oplyste om teksterne.

Flere forestillinger

Det er den såkaldte THEA-app fra CPH-STAGE, der bruges her og også anvendes på andre teatre.

Blandt andre tekstede forestillinger er Jordens Søjler på Østre Gasværk. Bemærk at ikke alle datoer er tekstede.

Se alle undertekstede forestillinger 2016-17 her:

www.cphstage.dk/undertekstede-forestillinger 

Lagt på 29. september 2016

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau