Babyer kan få bedre tilpassede høreapparater med ny forskning

Ny målemetode skal hjælpe babyer på helt ned til 2 måneder til at få optimalt udbytte af høreapparater.

Bedre tilpassede høreapparater til babyer på vej


I dag sker den afsluttende vurdering af en tilpasning af høreapparater først, når børn med hørenedsættelse er omkring 9 måneder gamle. Først her er de gamle nok til at gennemføre en test, hvor de skal reagere på, hvor en lyd kommer fra.

Hvis ikke indstillingen har været optimal, betyder det, at de er gået glip af væsentlige stimuli fra særligt tale i de første måneder af deres liv.

En ny målemetode, hvor barnet sover under testen, vil i fremtiden gøre det muligt at vurdere tilpasningen på helt ned til 2-3 måneder gamle babyer.  

Ved hjælp af elektroder, der er fastgjort til barnets hoved, måles aktivitet i hjernen, som afslører, om barnet registrerer de lydsignaler, der udsendes under testen. Ud fra målingerne kan det afgøres, om lyden forstærkes til det rette niveau, eller om der er brug for at ændre på høreapparaternes indstilling.

Udviklingen af den nye målemetode sker i et samarbejde mellem virksomheden Interacoustics  og forskere og studerende på DTU. Her har et skridt på vejen været at finde en løsning, så akustikken fra det rum, hvor tilpasningen af høreapparatet sker, kan inddrages.

Læs hele nyheden på DTU's hjemmeside.

 

Lagt på 13. august 2020

 

 

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI