Aktuelle ventetider på høreapparatbehandling

Så længe skal du vente på høreapparat på de offentlige klinikker.

Aktuelle ventetider på høreapparatbehandling

Det er nu 6 år siden, at lovgivningen på høreapparatområdet blev ændret og tilskuddet til at gå til en privat forhandler blev sat drastisk ned. Høreforeningen har fulgt udviklingen måned for måned, og de fleste steder er det kun gået den gale vej med ventetider, der også dengang i 2013 mange steder var alt for lange. I gennemsnit er ventetiden siden da steget med yderligere 23 uger. Høreforeningen følger området tæt og har særligt fokus på, hvordan regionerne forvalter den pose penge de fik på finansloven til afvikling af ventetidspuklen.

Herunder kan du se de aktuelle ventetider på de offentlige høreklinikker:

Aalborg: 47 uger (kompliceret høretab, Aalborg Universitetshospital), derudover 13 uger (ukompliceret høretab, Hobro Lokalklinik), 11 uger (ukompliceret høretab,Thisted Lokalklinik) (sidst opdateret 19/12-18)

Aarhus: 91 uger (kompliceret høretab, Aarhus Universitetshospital), derudover: 64 uger (Marselisborgcentret), 49 uger (Randers Lokalklinik), 53 uger (Horsens Lokalklinik) (sidst opdateret 23/11-18)

Holstebro: 48 uger (sidst opdateret 17/12-18)

Viborg: 55 uger (sidst opdateret 16/11-18)

Odense: 80 uger (sidst opdateret 02/01-19)

Vejle: 25 uger (sidst opdateret 04/12-18)

Esbjerg: 46 uger (sidst opdateret 18/12-18)

Sønderborg: 20 uger (sidst opdateret 02/01-19)

Slagelse: 115 uger (sidst opdateret 17/12-18)

Køge: 77 uger (sidst opdateret 02/01-19)

Nykøbing Falster: 62 uger (sidst opdateret 04/09-18)

Bispebjerg Hospital: 54 uger (sidst opdateret 26/09-18)

Hillerød: 52 uger (sidst opdateret 04/12-18)
Bornholm: 8 uger (sidst opdateret 09/04-18) Bemærk, at klinikken på Bornholm kun kan benyttes af borgere fra Bornholms Regionskommune.

Ventetiderne er opgivet i hele uger og er sygehusenes egne skønsmæssige vurderinger af, hvor lang tid den enkelte vil komme til at vente.

Opgiv ikke på forhånd

Oplysningerne om de lange ventelister må ikke afholde dig fra at få gjort noget ved dit høreproblem.

Sundhedsstyrelsen opfordrer patienter og pårørende til altid at henvende sig til en sundhedsfaglig person for at få hjælp til fortolkningen af ventetidsoplysningerne i en konkret situation. Det kan fx være egen læge, egen ørelæge, dit kommunikationscenter eller din specialkonsulent.

Husk også, at du har frit sygehusvalg og dermed kan bede din ørelæge om at sende henvisningen til den klinik, du ønsker. Det gælder også selvom høreklinikken ligger i en anden region. Vær dog opmærksom på, at det kan blive nødvendigt at tage turen til høreklinikken en del gange, fx for at få efterjusteret høreapparaterne.

Lagt på 8. januar 2019