VDNR Seminar 2020

Arrangør: VDNR

VDNR, Vuxendövas Nordiska Råd inviterer til VDNR Seminar 2020 i København. Arrangementet finder sted fredag den 20. marts 2020 på  Hotel CABINN APARTMENTS Arne Jacobsens Allé 4 - 2300 København S.

Seminaret er åbent for døvblevne/mennesker med svær hørenedsættelse, CI-brugere og andre interesserede og VDNR samarbejder med Høreforeningen (The Danish Association of the Hard of Hearing).

Talerne foregår på skandinavisk eller engelsk.

For spørgsmål, kontakt: Trine Lindhardt Gaarsdahl, formand for VDNR, e-mail: trine.benny@gmail.com

Program på engelsk, klik her

Kl. 10.00            Velkomst

Kl. 10.10            “Rehabilitering for cochlear implant brugere” (oplægget er på engelsk)

af A/Prof Abigail Kressner (DTU og Rigshospitalet, Københavns Universitets Hospital)

Kl. 11.00            Pause – minimesse

Kl. 11.15            “Hvorfor folk med cochlear implant lytter til musik” (oplægget er på engelsk)
                             af A/Prof Jeremy Marozeau (DTU)

Kl. 12.05            Åben diskussion af CI situationen i Danmark

Kl. 12.30            Frokost og minimesse

Emne om skrivetolkning i Norden - 4 talere fra 4 nordiske lande *

Kl. 13.30–14.25 - Foredrag: Bo Kragelund, leder af Den Nationale Tolke Myndighed, Danmark

Kl. 14.25–14.55 - Kaffepause

Kl. 14.55–15.50 - Foredrag 2: Ulf Norberg, docent Stockholms Universitet, Sverige

Kl. 15.50–16.00 - Pause

Kl. 16.00–16.55 - Foredrag 3: Liisa Sammalpenger, den finske høringsorganisation,  Kuuloliitto.

Stedfortræder for VDNR-bestyrelsen.

16.55–17.05 Pause

Kl. 17.05–18.00 - Foredrag 4: Manager for projektet Brisk, Anders Olsvoll, HLF Briskeby, Norge

Kl. 18.00 - Afslutning

* Foredraget kan indeholde nogle af følgende punkter:

Brugeren

- hvordan informeres brugeren om muligheden for at skrivetolkning?

- tolkeagentens rolle

- finansieringsprocessen, inkluderer dette udviklingsprojekter?

- kan den fremtidige proces være mere fleksibel?

Tolken og teknikken

- selv med et resumé af de talte ord kræves en minimum skrivehastighed

- skrivehastighed i dag

- skrivehastighed i morgen

- fjerntolkning med respeaking, en mulighed?

Pris og tilmelding

Tilmeld dig via ét af linkene herunder. Det koster 173 DKK (eksklusive drikkevarer) at deltage i frokosten, 60 DKK at deltage i formiddagssessionen og 60 DKK at deltage i eftermiddagssessionen. Ved tilmelding angiver man, hvad man ønsker at deltage i. Hvis man ønsker at deltage i frokosten skal man også angive, hvilken buffet man ønsker. Se menu på dansk. Se menu på engelsk.

Tilmelding danske deltagere (betaling med Dankort eller Mobile Pay)

Tilmelding øvrige deltagere (betaling via bankoverførsel)

Tilmeldingsfrist: 8. marts 2020

Seminaret er arrangeret af VDNR. VDNR, Vuxendövas Nordiska Råd, er et samarbejdsorgan, der arbejder for, at døvblevne/mennesker med svær hørenedsættelse og CI-brugere opnår de samme levevilkår, rettigheder og muligheder som andre borgere i de nordiske lande.

20.03.2020 10:00 Hotel CABINN APARTMENTS, Arne Jacobsens Allé 4, 2300 København S